28. Prosinac 2018. - 07:11

U 2018. pregledano je 1009 hrvatskih branitelja

395097.jpg

NAŠICE - I sljedeće se godine u Općoj županijskoj bolnici Našice nastavljaju besplatni sistematski pregledi za branitelje.
Bolnica u Našicama jedina je županijska bolnica zajedno s krovnim KBC-om Osijek koja provodi ovakve oblike sistematskih pregleda, u Našicama je ove godine pregledano 1009 hrvatskih branitelja. Sistematski pregled za branitelje koncipiran je da se u nekoliko sati obave svi važniji pregledi, kao što su laboratorijske pretrage, EKG, RTG prsnih organa, UZV abdomena, UZV prostate za muškarce, internistički pregled te ginekološki pregled za žene. Nakon pregleda, ako se utvrde određeni poremećaji, branitelji se upućuju na daljnje preglede, a najviše brige o njima vodi koordinatorica ovog projekta Ljiljana Hodak, dr. med., spec. mikrobiologije, koja je kao i velika većina doktora i medicinskih sestara ove bolnice, hrvatski branitelj. Rezultati pregleda u našičkoj bolnici gotovi su do najkasnije 12 sati, a bolnicu kao mjesto pregleda odabiru i branitelji sa šireg područja županije, tako ih najviše ima s područja Đakova, Aljmaša i Valpova.

- U bolnici je osigurana pratnja svakog branitelja od ulaska, od strane mene, osobno, ili glavne sestre bolnice Zvjezdane Gvozdanović. Smatram da posao obavljamo brzo, kvalitetno, ali što je najvažnije, brinemo o svakom posebno. Istaknula bih da se naša veza nastavlja i nakon što branitelji odu iz bolnice, pogotovo s onima koje sam, nažalost, zbog njihovog stanja morala uputiti na daljnje preglede - ističe koordinatorica Hodak, koja je u ovoj godini na pregledima zabilježila devet karcinoma, a od češćih bolesti javljaju se i problemi s prostatom, gušteračom i jetrom. Ovu priču podupire i ravnatelj Hrvoje Šimić, koji je ponosan na rad svih aktera ove i zadovoljan što se projekt nastavlja u 2019. godini.

- Najveći dio ovog projekta ljudi su kojih ga provode, pa posebne zahvale idu na anganžman doktorice Hodak koja uz rad promovira projekt kroz nekoliko održanih tribina na temu “Preventivni pregledi branitelja”, što je izuzetno važno, kako bi i sami branitelji uvidjeli važnost odaziva na pregled - rekao je ravnatelj Hrvoje Šimić. Zahvalio se i liječnicima koji su odlučili bez ikakvih dodatnih naknada, kroz redovno radno vrijeme primiti dodatnih pet do šest branitelja, što nije utjecalo na pomicanje u listama čekanja ostalih pacijenata.
Pregledi sljedeće godine počinju 1. veljače.

Ivona Ćosić

Izvor: Glas Slavonije

 

©2023 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search