07. Siječanj 2019. - 12:26

Endokrinolog – dijabetolog te psiholog novi djelatnici Opće županijske bolnice Našice

endo1.jpg

U našičkoj bolnici s radom je započeo endokrinolog – dijabetolog te psiholog. Naime već niz godina postoji potreba za ovim stručnim profilima. Sa završetkom dodatne dvogodišnje edukacije te polaganjem subspecijalističkog ispita naše liječnice, možemo se pohvaliti novim stručnjakom u ovoj uskoj specijalizaciji. Područje endokrinologije i dijabetologije obuhvaća, osim najučestalije problematike šećerne bolesti i njenih komplikacija i rad sa širokim rasponom bolesti i tegoba kao što su bolesti štitnjače, bolesti hipofize, nadbubrežne žlijezde, osteoporoze, liječenje pretilosti, metaboličkog sindroma te niz drugih tegoba.

Novozaposleni psiholog u našoj bolnici osigurat će adekvatnu psihološku pomoć pojedincima i grupama i to putem kliničke procjene (psihodijagnostičke obrade), psihološkog savjetovanja za pojedince koji imaju različitih poteškoća u prilagodbi na zahtjevnije životne faze i procese, psihološki tretman traume s osobitim naglaskom na support (podršku) ratnim veteranima, psihološke pripreme za medicinski postupak te individualne i grupne psihoterapije kojima je cilj poboljšanje kvalitete života.

U sklopu timskog pristupa odjela palijativne skrbi pružit će psihološku podršku bolesnicima s neizlječivim bolestima i njihovim obiteljima kako bi se ublažila patnja kroz koju nažalost prolaze. Osim navedenog i osigurat će se psihološki tretman rehabilitacije kognitivnih izvršnih funkcija putem uvježbavanja životnih vještina te prijeko potrebna psihosocijalna i edukacija za prilagodbu na zdravstveno stanje.

©2023 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search