21. Svibanj 2019. - 17:27

Akcija “Za osmijeh djeteta u bolnici”

01 Za osmijeh djeteta u bolnici OZB NasicePovodom 20 godina akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ u petak, 17.5.2019. u Muzeju Mimara u organizaciji Saveza DND-a Hrvatske održano je Svečano savjetovanje „Za osmijeh djeteta u bolnici“ na kojem su bile prisutne Zvjezdana Gvozdanović- pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće županijske bolnice Našice, Anica Kurtanjek – glavna sestra Odjela pedijatrije OŽB Našice, Marija Sili – prvostupnica sestrinstva u OŽB Našice i Darija Vlajnić- predsjednica i koordinatorica volontera DND-a Našice.
Nakon svečanog glazbenog otvorenja, pozdravnih govora organizatora, pokrovitelja i gostiju održan je program Savjetovanja na kojem je predsjednica Saveza DND-a Hrvatske prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić uručila svečane zahvale te sve prisutne upoznala sa svim aktivnostima unutar 20 godina postojanja akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“. Uslijedila je promocija priručnika „Dijete u bolnici – bolnice koje promiču zdravlje“ – glavnog urednika prof.dr.sc. Josipa Grgurića. Održana su dva panela s temama: Zdravstveni i psihološki aspekti hospitalizacije djece i Igra-obrazovanje i volonteri u bolnicama.

02 Za osmijeh djeteta u bolnici OZB Nasice

Zahvalnice za sudjelovanje u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“ i iznimni doprinos u humanizaciji bolničkog liječenja djece u RH primile su na svečanom skupu u Zagrebu Zvjezdana Gvozdanović u ime Opće županijske bolnice Našice, te Darija Vlajnić u ime volontera DND-a Našice. Savjetovanje se održalo pod pokroviteljstvom: Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Opća županijska bolnica Našice – odjel pedijatrije Status prijatelja djece dobila je 2016. godine uz veliku požrtvovanost svih djelatnika odjela pedijatrije i bolnice uz veliku pomoć volontera mnogobrojnih Udruga i Društva „Naša djeca“ Našice s kojima već dugi niz ima odličnu suradnju.

03 Za osmijeh djeteta u bolnici OZB Nasice

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2019. volonteri DND-a Našice u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“ u Općoj županijskoj bolnici Našice – odjel pedijatrija provest će nekoliko radionica sa djecom po rasporedu:
Utorak, 21.5.2019. – Bajkaonica od 13.30 sati,

Srijeda, 22.5.2019. – članovi Dječjeg foruma DND-a Našice družit će se uz šale i zagonetke sa bolesnom djecom na odjelu od 12:15 do 13 sati

Četvrtak, 23.5.2019. – održat će se likovna radionica od 9 do 10 sati.

 

©2022 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search