21. Svibanj 2019. - 17:51

Nacionalni Dan zdravih gradova

01 Nacionalni dan zdravih gradova OZB Nasice

Zajedničkom edukacijom Opće županijske bolnice Našice, Osječko – baranjske županije i Crvenog križa Našice obilježen je nacionalni Dan zdravih gradova. „Edukacija građana o prvoj pomoći kod povreda koštano – mišićnog sustava i postupaka osnovnog održavanja života“ bila je namijenjena i građanima i medicinskim djelatnicima.

Fokus predavanja bio je na AVD uređaju (automatskom vanjskom defibrilatoru) prenosivom uređaju za automatsku vanjsku defibrilaciju srca, odnosno uređaju za reanimaciju u slučaju trenutnog zatajenja srca. Uređaj omogućava da se u hitnim slučajevima osobama koje zadesi poremećaj rada srca, pomogne i prije dolaska hitne pomoći. On se trenutno nalazi u prostorijama hotela Park Panolija u Našicama i dostupan je svima, a o njemu govorili su doktor Juraj Pavlić i tehničar Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Mario Gašić.

02 Nacionalni dan zdravih gradova OZB Nasice

Gradsko društvo Crvenog križa zauzelo se za nabavljanje ovog uređaja, a edukacije će se održavati po potrebi, a svatko tko želi dobiti informacije o uređaju, ali i proći edukaciju može se javiti osobno u GDCK Našice.

„Drago nam je što ovaj dan obilježavamo sa našom bolnicom s kojom imamo odličnu suradnju i kroz ostale radionice ali svakako i kroz poticanje na dobrovoljno darivanje krvi. Održali smo jedan dio edukacije za građane ali i za osoblje bolnice i svakako nam je drago što su tu edukaciju održali dugogodišnji volonteri ali i liječnici doktor Juraj Pavlić, Mario Gašić i Zvjezdana Gvozdanović. Zadovoljni smo odazivom i građana i djelatnika bolnice i što će se na ovaj način upoznati sa AVD uređajem.” – rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi koji je istaknuo da se svi zainteresirani građani koji žele proći edukaciju jave osobno u Crveni križ ili na telefon 031/ 613-275.

03 Nacionalni dan zdravih gradova OZB Nasice

Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo istaknula je važnost ovakvih radionica s ciljem educiranja građanstva za pružanje prve pomoći.

„U našoj Općoj županijskoj bolnici počeli smo s edukacijama osnovnog tečaja prve pomoći u svrhu obilježavanja Nacionalnog dana zdravih gradova u suradnji s Osječko – baranjskom županijom i Gradskim društvom Crvenog križa Našice. Cilj nam je bio našim građanima i djelatnicima predstaviti AVD uređaj i educirati ih za pružanje prve pomoći.” – rekla je Zvjezdana Gvozdanović.

Više o samom uređaju, ali i demonstriranje rada uređaja prezentirao je doktor Juraj Pavlić koji se nada da ovo neće biti prvi i zadnji uređaj u Našicama nego će se oni nalaziti i u školama, ali i na drugim javim točkama u gradu.

04 Nacionalni dan zdravih gradova OZB Nasice

„Demonstrirali smo korištenje Automatskog vanjskog defibliratora, odličan uređaj kojim laici mogu pomoći unesrećenom i pružiti prvu pomoć, jer ih uređaj sam vodi kroz sve korake. Demonstrira im kako odraditi neke korake te otklanja na taj način stres. Najbitnije je, vezano za AVD uređaj da smo ga u Našice dobili na inicijativu Crvenog križa i drugih udruga, a nalazi se u hotelu Našicama. Cilj naših edukacija je eliminirati strah od toga da se ljudi boje pomoći ili boje prići unesrećenom.” – rekao je dr. Juraj Pavlić iz Doma zdravlja Našice.

 

©2022 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search