Palijativna Skrb Opća Županijska bolnica Našice

Palijativna skrb u OŽB  Našice

Unutar OŽB Našice postoji mogućnost smještaja palijativnih bolesnika od 18. siječnja 2016. Kapaciteti smještaja Palijativne skrbi u OŽB Našice je 10  postelja.

Skrb koju pružamo

  • Palijativna skrb je pristup koji poboljšava kvalitetu života bolesnika i njihovih obitelji suočenih s problemima neizlječivih, uznapredovanih bolesti, putem sprečavanja i ublažavanja patnje pomoću rane identifikacije i besprijekorne prosudbe te liječenja boli i drugih problema - fizičkih, psihosocijalnih i duhovnih. Palijativna skrb je interdisciplinarna u svom pristupu te svojim djelokrugom obuhvaća bolesnika, obitelj i zajednicu. Palijativna skrb obuhvaća zbrinjavanje bolesnikovih potreba gdje god da se za njega skrbi, bilo kod kuće ili u ustanovi
  • Palijativna skrb afirmira život, a smrt smatra sastavnim dijelom života, koji dolazi na kraju, ona smrt ne ubrzava niti je odgađa. Ona nastoji očuvati najbolju moguću kvalitetu života sve do smrti.
  • Stacionarna palijativna skrb prvenstveno ima ulogu smještaja bolesnika u ustanovu s ciljem ublažavanja simptoma koji ne mogu biti zbrinuti u kući bolesnika, stabilizacije stanja koje je u pogoršanju te pružanja kratkotrajnog odmora za obitelj koja brine za bolesnika u njegovom domu. U stacionarnim službama palijativne skrbi multidisciplinarnim radom se osim zdravstvene skrbi osigurava psihosocijalna skrb  bolesniku   i članovima obitelji.
    Stacionarna skrb može biti organizirana kroz nekoliko službi, ovisno o specifičnostima, potrebama i resursima pojedine županije u Republici Hrvatskoj. U OŽB Našice je organizirana kroz samostalni Odjel palijativne skrbi.


Ukoliko smatrate da je netko od Vaših bolesnika ima potrebu za takvim oblikom smještaja, odnosno da ima „ palijativnu dijagnozu Z 51,5. potrebno je u našu ustanovu dostaviti  na mail:   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • medicinku dokumentaciju bolesnika i Obrazac za prijem koji popunjava liječnik obiteljske medicine (LOM) ili liječnik druge zdravstvene ustanove u kojoj je bolesnik trenutno hospitaliziran
  • Obrazac za prijem na Odjel za palijativnu skrb OŽB Našice -> Preuzmi     (Obrazac ispisati, ručno popuniti i dostaviti) ili Obrazac za prijem na Odjel za palijativnu skrb OŽB Našice - digitalni oblik -> Preuzmi     (Obrazac popuniti na računalu i dostaviti)

 

Nakon zaprimanja dokumentacije uži palijativni tim OŽB razmatra dokumentaciju te u najkraćem mogućem roku šalje povratnu informaciju.

Kada uži  palijativni tim donese odluku o prijemu bolesnika na palijativnu skrb potrebno je uz gore navedenu dokumentaciju dostaviti:

  • uputnicu za bolničko liječenje u OŽB Našice ( Palijativna skrb; šifra djelatnosti 3960000; dijagnoza Z51,5)

            Primjer uputnice -> Preuzmi

 

Hvala Vam na razumijevanju.
S poštovanjem,

Ravnatelj:
Dino Vida, univ. spec. oec.

Članak pogledan 18230 puta
©2024 Opća županijska bolnica Našice. All Rights Reserved. Designed By OŽB Našice

Search